3 SEBAB POPULAR KENAPA RAMBUT MUDAH GUGUR DAN KEPALA START BOTAK. AWAS!

Wednesday, October 19, 2016 0 Comments A+ a-


Semua orang akan mengalami masalah rambur gugur kan?

Ia berlaku semasa kita mandi,menyikat rambut ataupun semasa tidur.


"Secara purata, kita kehilangan lima puluh hingga seratus rambut sehari."  - Pakar dermatologi New York City 

Walaupun masalah rambut gugur ni perkara biasa yang kita hadap setiap hari, ianya tetap akan tumbuh baru bagi menggantikan rambut yang telah gugur. 

Cuma, ia menjadi serius bila korang mengalami masalah rambut gugur hingga boleh nampak kebotakan kepala ataupun helaian rambut tu terlalu banyak gugur di lantai!

syiraishak.blogspot.my

Nak tahu 3 sebab kenapa rambut mudah gugur?



  • Rambut gugur kerana ketidakseimbangan hormon

Hormon seks wanita merangsang pertumbuhan rambut yang tebal. 
Selain estrogen, setiap wanita turut menghasilkan androgen dalam jumlah yang sedikit.

Bezanya adalah hormon androgen boleh dihasilkan dengan aktif sekiranya seseorang wanita itu berada di dalam keadaan stress sahaja. Dan secara tidak langsung iaboleh menjadi faktor kepada rambut mudah gugur.

Jadi, kurangkan stress mampu membantu untuk mengurangkan masalah rambut gugur dengan cepat dan banyak.


  •  Rambut gugur kerana salah pilih produk

Sememangnya kita dilahirkan dengan rambut yang kuat dan sihat. Tetapi masalah akan timbul sekiranya korang selalu rebonding, mewarnakan rambut, atau mengubah style dandanan rambut.

Aktiviti macam ni mungkin tidak menyebabkan rambut mudah gugur dari akar tetapi akan menyebabkan rambut mudah putus.

Untuk mengatasinya, korang kena guna syampoo yang sesuai, hadkan mewarna rambut dengan kerap serta melakukan treatment yang sesuai untuk mengembalikan keserian rambut.


  • Rambut gugur kerana kurang nutrien seimbang dalam badan

Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut tau. 

Korang akan mendapat rambut yang kuat dan sihat sekiranya  mengamalkan makanan berkhasiat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu. 

Jika korang rasa kurang mengambil makanan berkhasiat, ambil sahaja supplement atau vitamin yang khas untuk rmabut seperti biotin, niasin, zinc, Vitamin B6, B12, A dan E. Sumber protein pun bagus untuk menguatkan akar rambut dan menjaga kesihatan rambut.

Bila badan tidak mendapatkan sumber protein yang mencukupi, ia akan menggangu pertumbuhan rambut tauu. 

TIPS MUDAH UNTUK ELAK RAMBUT GUGUR DENGAN PUREBYSAFIYYAHOSMAN


Set penjagaan rambut Purebysafiyyahosman tidak mengandungi harsh chemical, Phthalates, SLS, SLES, paraben, pewangi dan pewarna tiruan.
 
syiraishak.blogspot.my


 Di dalam Shampoo Purebysafiyyahosman, korang akan rasakan perbezaan seperti :

  • Shampoo dari Purebysafiyyahosman tidak akan menyempitkan saluran darah di kepala
  • Kandungan Aloe vera di dalam shampoo akan merangsang pertumbuhan rambut, mencantikkan rambut dan menguatkan akar rambut.
  • Minyak Argan pula terkenal dalam mengukuhkan kekuatan akar rambut dan membaikpulih rambut yang rosak.
  •  Minyak Asli Sweet Orange pula dapat membantu merawat masalah kulit kepala yang kurang sihat seperti kelemumur.


Berminat nak cuba ?

ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER

Meh whatsapp: 

014 634 2040
014 634 2040
014 634 2040
014 634 2040

Atau 


KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL


---------------------------------------------------------------------------- 

Premium quality at affordable prices. Think Natural, Think Us. 

 Disclaimer : Produk purebysafiyyahosman adalah produk organik /natural, mengandungi 75% hingga 90% bahan organik.

syiraishak.blogspot.my
   

Nak menjadi sebahagian family Pbyso? Jom jana income sampingan bersama kami!


syiraihsak.blogspot.my
KLIK GAMBAR!



 Sumber Artikel