AGENT TEAMI HULU LANGAT, BANDAR BARU SALAK TINGGI & NILAI

Salam & hi #teamilovers !

Introduce me myself as Agent Teami yang sah.




Apa ni #TeaMi?

TeaMi yang diasaskan oleh businesswoman muda dari Selangor menjalankan perniagaan menjual teh semulajadi berasaskan bunga dan buah..

Dulu ai selalu minum teh chrysanthemum dan jasmine je. Tapi bila kenal TeaMi, baru tahu banyak lagi bunga yang dikeringkan ni sedap dibuat teh.

Dalam pasaran sekarang pun , banyak dah jenama teh yang ada perisa tertentu. Ohh i lapp teh boh songket perisa mango dan lychee .


Uolss mesti perasan kan? Ai kenal teh berperisa ni pun sejak kahwin sebab inlaws selalu beli teh berprisa..

Dan sekarang, ai try nak tukar teh berperisa kepada teh yang lebih semulalajadi tanpa prisa tambahan dan pewarna tambahan.

Tak elok untuk kesihatan kan?

Dan setiap bunga dan buah yang dipilih oleh TeaMi, ada fungsi tertentu. Sesuai untuk yang nak santekkkk dan seehatt..

Uolas dah try TeaMi?

Serius! Tengok bunga2 berenang dalam air rasa macam nak swim sama2 dengan bungaaa ittewww

Nak try bole DM atau pm iolss.

Syira Ishak
014 634 2040
IG : calladonita_krew
Cod : Sepang. Hulu Langat. Bangi. Nilai (N9).dan sekitar

KETAHUI 5 PUNCA UTAMA KULIT LELAKI CEPAT SANGAT BERMINYAK DARI WANITA

Hi korang!!

Pernah tak terfikir kenapa pembersih muka ada yang khas untuk lelaki dan wanita? Kenapa tak buat pembersih muka yang sesuai untuk dua dua jantina ni kan. Lagi jimatt.. Especially suami isteri la, guna 1 jenis pembersih muka je, tak perlu nak semak semak fikir dan beli pencuci muka berasingan.

Sebenarnya, kulit muka lelaki ni berbeza dengan wanita. 


Kulit wanita lebih lembut dan nipis berbanding lelaki kerana persekitaran lelaki yang lebih terdedah dengan kotoran. Sebab itulah wajah kaum lelaki lebih berminyak.

Ada juga kemungkinan kaum lelaki mengamalkan cara penjagaan wajah yang salah selama ini. Jom semak sekiranya boyfriend, adik @ suami korang ada melakukan 5 tabiat buruk ini.

syiraishak.blogspot.my

5 Tabiat Buruk Lelaki Punca Kulit Berminyak! 

 
  • Terlalu kerap cuci dan skrub muka


Sesetengah lelaki menganggap dengan mencuci muka menggunakan teknik skrub secara kerap boleh menghilangkan masalah kulit muka. No...No...No... salah sangat pemikirab macam tuuu...

Pada hakikatnya, cara ni hanya membuatkan muka korang lebih berminyak, kasar dan sensitif. 

Sewajarnya, cuci muka sekerap dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur atau semasa mandi malam

Skrub pula diamalkan dua kali seminggu. Sebelum itu, pastikan skrub korang mempunyai tekstur halus, urut lembut dan bilas dengan air suam.


  • Biarkan peluh kering sendiri


Antara punca kulit sensitif adalah peluh. Walaupun peluh boleh menyejukkan badan tetapi itu tidak bermaksud korang harus biarkan ia kering macam tu je.

Cepat cepat bersihkan muka dengan menggunakan tisu basah atau tuala bersih agar segala kotoran degil tak melekat di muka.


  • Picit jerawat sesuka hati


Lelaki mungkin kurang peka mengenai pertumbuhan jerawat. Contohnya seperti memicit jerawat akan buatkan muka lebih elok dari biarkan macam tu je. Korang, itulah yang buatkan muka jadi semakin teruk tauu. Bila dah picit jerawat tu, konfem akan tinggalkan parut dan buatkan kulit muka jadi kusam.

Untuk settlekan masalah jerawat yang banyak ataupun bernanah, pakai krim jerawat supaya jerawat  tu cepat kecut.




  • Buih syampu terkena muka


Korang mungkin kurang tahu tentang perkara ini. Apabila syampu rambut ,pastikan buih yang terhasil tidak melekat kat muka.

Buih syampu tu sebenarnya mengandungi kotoran yang disingkirkan dari rambut. Malah kandungan bahan pelembap di dalam syampu juga boleh membuatkan kulit muka semakin berminyak.


  • Guna sabun buku untuk cuci muka


Sabun buku berpotensi menjadi tempat bakteria atau kotoran berkumpul kerana ia terdedah dan telah disentuh oleh ramai orang. Sebaiknya belilah pencuci muka khas untuk mengatasi masalah kulit muka korang.


CARA ATASI MUKA BERMINYAK DENGAN PUREBYSAFIYYAHOSMAN VERSI LELAKI MASKULIN


Kali ni Purebysafiyyahosman juga menawarkan Pencuci Muka Khas Untuk lelaki tauu..

calladonita.blogspot.my

Antara kebaikan di dalam pencuci muka ALL DAY FACIAL FOAM & AFTER SHAVE ni adalah :


  • Merawat masalah kulit yang kusam,kulit kerinh,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat.
  • Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.
  • Antifungus, antibakteria & Anti-okaidan.
  • Mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.
  • Mampu mengecutkan jerawat.
  • Meredakan kulit yang sensitif/sunburn.
  • Kaya vitamin A & E.

Berminat nak cuba ?

ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER
ORDER ORDER ORDER

Meh whatsapp: 

014 634 2040
014 634 2040
014 634 2040
014 634 2040

Atau 


KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL
KLIK LAJU LAJU http://bit.ly/2d9PiUL



----------------------------------------------------------------------


Premium quality at affordable prices. Think Natural, Think Us. 

Disclaimer : Produk purebysafiyyahosman adalah produk organik /natural, mengandungi 75% hingga 90% bahan organik.


syiraishak.blogspot.my

Nak menjadi sebahagian family Pbyso? Jom jana income sampingan bersama kami!


syiraihsak.blogspot.my
KLIK GAMBAR!


 Kredit :  Sumber Artikel


SIAPA NAK IPHONE 7 SECARA PERCUMA, HANYA IKUTI LANGKAH MUDAH SAHAJA!


SIAPA NAK IPHONE 7 SECARA PERCUMA, HANYA IKUTI LANGKAH MUDAH SAHAJA!



LUCKY DRAW GUNA & MENANG Purebysafiyyahosman!

YEAR END LUCKY DRAW GUNA DAN MENANG START NOW!


3 SEBAB POPULAR KENAPA RAMBUT MUDAH GUGUR DAN KEPALA START BOTAK. AWAS!


Semua orang akan mengalami masalah rambur gugur kan?

Ia berlaku semasa kita mandi,menyikat rambut ataupun semasa tidur.